fredag 14 maj 2010

Från nyhetsbrev 24 februari

Info till tisdagsgruppen 100224: Vill ditt barn hjälpa till på Challenge Bernadotte?

Hej!

Hoppas ni mår bra trots kollektivtrafik och alla förkylningar. I tisdags började vi fixa lite med florett och det tänkte jag att vi ska hålla på med ett tag. Eventuellt lyckas jag låna lite utrustning så vi kan köra lite elflorett också.

Min tillvaro är mycket påverkad av Challenge Bernadotte för närvarande:-) Det blir en jättefin tävling och kom gärna och kolla om ni har möjlighet. Det finns en möjlighet för barnen att hjälpa till under lördagen i "call room".

1. Söndag 28/2 och 7/3 inställda
2. Träning tisdag 2/3
4. Vill du vara vapenbärare på Challenge Bernadotte?
5. Skulle du kunna hjälpa till på Challenge Bernadotte?

1. Söndag 28/2 och 7/3 inställda
Med anledning av sportlovetoch Challenge Bernadotte ställer vi in träningarna dessa dagar.

2. Träning tisdag 2/3
Denna dag kör vi däremot för de som kan.

4. Vill du vara vapenbärare på Challenge Bernadotte?
Vi brukar använda unga fäktare (miniorer, yngre ungdom) som vapenbärare under 64-tablån på Challenge Bernadotte. Då fäktar vi bara på fyra pister och det är lite "högtidligt" runt varje match. Fäktarna går inte direkt till pisten utan går in via "chambre d'appel" (call room).För fäktarna är förstås dessa matcher mycket betydelsefulla. All utrustning testas i förväg i en vapenkontroll och rullas in i speciella bagar samtidigt som fäktarna presenteras.

Barnen brukar tycka att det är spännande då man kommer nära inpå fäktarna och har en tydlig och viktig uppgift. Vi ser till att det finns dricka och mackor etc under dagen, vilket brukar höja stämningen ytterligare. Alla får också en "t-shirt". Ansvarig för funktionärerna är Ana Valero-Collantes tillsammans med Jonas Eklund och Johan Willemo är koordinator för chambre d'appel. Vi har också någon som bara är ansvarig för vapenbärarna. Totalt är det 16 väskor i omlopp och vi behöver uppåt 25 barn.

Tiden är från 08.30-15.00.

Vill du vara med? Anmäl dig till mig på pierre@fencing.se

5. Skulle du kunna hjälpa till på Challenge Bernadotte?
Om du som förälder skulle ha möjlighet att hjälpa till mottages detta med tacksamhet. Vissa tider är det arbetstoppar och det är mycket värt med ett par extra händer och en extra hjärna. T ex

* Torsdag förmiddag den 4 mars: Detta är den tid då vi gör alla installationer, lägger ut mattor och pister med mera. Det är en svår tid eftersom många är på jobbet då och all hjälp mottages med tacksamhet.
* Torsdag em och kväll: Från ca kl 17 börjar vi få in alla deltagares utrustning för kontroll. Det är uppemot 1000 värjor, 500 sladdar och 200 masker som ska kontrolleras och belastningen är hög. Vi har en ganka bra organisation och man kommer snabbt in i jobbet.
* Fredag morgon 06.45-08.30: Tävlingen börjar kl 08.00 och under timmen före brukar det vara hårt tryck på vapenkontroll och reception med folk som vill betala och testa men inte hunnit/kunnat göra det kvällen innan. Samtidigt utsätts den "ordinarie" organisationen också för extra prövning eftersom allting ska komma igång och det alltid är något som strular.
* Fredag kväll ca 18.30: Efter fredagens tävlingar behöver vi bygga om lite i stora hallen. Fyra pister ska tas bort och en finalpist på podium monteras. Samtidigt behöver vi grovstäda läktare etc och eventuellt dammsuga mattorna.
* Lördag eftermiddag kl 15.15- -16.15: EFter kvartsfinalerna behöver vi göra allt klart för finalpasset: ställa fram stolar, flytta runt lite etc
*Lördag kväll ca 17.45: Vi behöver ställa i ordning för lagtävlingen dagen efter och skapa "hagar" för lagen med hjälp av innebandysarger. Dessutom behöver vi govstäda lte.
* Söndag ca kl 16.30: Efter tävlingen behövr vi plocka ihop alla prylar igen.

Om du känner att du har möjlighet att hjälpa till med något av detta: Hör av dig till pierre@fencing.se!

Hälsningar Pierre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar